Actueel

Actuele thema's in deze veiligheidsregio.

Rampbestrijdingsplan Underground Gas Storage (UGS) Norg/Langelo ter inzage
Van 4 september tot en met 16 oktober 2017 ligt het rampbestrijdingsplan van de Underground Gas Storage (UGS) Norg/Langelo ter inzage. De ter inzage legging wordt aangekondigd in het Dagblad van het Noorden, de Roderkrant en Roder Journaal. Klik hier voor de aankondiging in de kranten.

Lees meer..

Is het droog in de natuur?

Bij aanhoudende hitte en/of droogte is het erg droog in de natuur. De kans op een natuurbrand is dan groter dan normaal. De brandweer is hier op voorbereid maar vraagt iedereen om zelf alert te zijn. Wil je weten wat je zelf kunt doen?

Lees meer..

Brandweervrijwilligers gezocht!

Klaarstaan voor je buren, voor je dorp, voor de gemeenschap waarin je leeft. Bij brand, bij ongevallen, bij het redden van dieren. Dat is waar je bij de brandweer voor staat! Verschillende posten zoeken nieuwe collega's.

Lees meer..

Werking en verspreiding van jodium tabletten in Drenthe

Vanwege recente berichtgeving in de media en ontwikkelingen over de jodiumprofylaxe vind je hier vragen en antwoorden over de werking en verspreiding van de jodium tabletten. Staat jouw antwoord er niet bij dan kun je contact opnemen.  

Klik hier voor de vragen en antwoorden over jodium tabletten.

Jaarverslag 2016 en Begroting 2018
In het jaarverslag 2016 staat een overzicht van de inspanningen van de VRD over het jaar 2016. Naast het document is dit jaar voor het eerst ook een online versie beschikbaar.

Lees meer..

PTSS en de brandweer

Voor een aflevering van de ptss-challenge.nl legde Fred Heerink namens Brandweer Nederland uit hoe omgegaan wordt met ingrijpende gebeurtenissen bij de brandweer.

Lees meer..

Nieuw bluswatersysteem Brandweer Drenthe

Brandweer Drenthe nam in 2016 als één van de eersten in Nederland definitief afscheid van de brandweerkraan.

Lees meer..