Actueel

Actuele thema's in deze veiligheidsregio.

Proef bodycams bij brandweerposten Klazienaveen en Emmen

Vier brandweermensen van de posten Klazienaveen en Emmen worden tijdens oud en nieuw voorzien van een bodycam. Doel hiervan  is te kijken of de inzet van bodycams de agressie tegen brandweermensen tijdens oud en nieuw vermindert.

Lees meer...

Uitkomsten visitatie 2019

 

In juni 2019 is een visitatiecommissie bij de VRD op bezoek geweest, bestaande uit afgevaardigden uit andere veiligheidsregio’s en een gemeente. De uitkomsten van de visitatie zijn gepubliceerd in het visitatierapport.

 

Lees meer...

Zorg voor goede fietsverlichting en maak kans op mooie prijzen!

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Ga jij goed voorbereid naar school? Agenda mee, geen schoolboeken vergeten en doet je  verlichting het ook goed?  Goed bezig! Je kunt namelijk dit najaar kans maken op een fiets ter waarde van € 1.000,- als jouw fietsverlichting in orde is. 

Lees meer...

Natuurbrandrisico verhoogd

Veiligheidsregio Drenthe heeft het natuurbrandrisico in Drenthe verhoogt naar fase 2.

Lees meer..

Aantal incidenten tijdens de KPN-storing van 24 juni

Op dinsdag 24 juni was er een grote storing bij KPN, waardoor onder andere het alarmnummer 112 enkele uren niet bereikbaar was. Gisteren is door de Meldkamer Noord-Nederland een overzicht gemaakt van het aantal incidenten dat heeft plaatsgevonden tijdens de storing. 

Lees meer..

24 juni 2019: Landelijke storing 112 en telefonie is voorbij

De landelijke KPN storing is opgelost. 112 is weer bereikbaar bij noodgevallen en ook het niet-spoedeisende nummer van de politie (0900-8844) werkt weer. De meldkamer werkt weer zoals het hoort.

Lees meer..

26 mei 2019: Brand Attero Wijster

Op zondagochtend 26 mei is er brand geweest op het terrein van Attero. Het RIVM heeft onderzoek gedaan in het gebied waar sprake was van rookontwikkeling. Uit dit onderzoek is gebleken dat er geen verhoogde dioxinewaardes zijn. 

Lees meer..

Effecten brand Noblesse Wijster

De uitkomsten van het onderzoek van het RIVM naar de effecten van de brand bij Noblesse zijn bekend. De bewoners van het gebied waar sprake was van rookontwikkeling ontvingen hier vanmiddag een brief over van de gemeente.

Lees meer..

Herziene versie rampbestrijdingsplan Underground Gas Storage (UGS) Norg/Langelo

Per 1 maart 2019 treedt het herziene rampbestrijdingsplan Underground Gas Storage Norg/Langelo in werking. In het plan staat hoe er multidisciplinair samengewerkt gaat worden als er sprake is van één van de in het rampbestrijdingsplan beschreven scenario’s.

Lees meer..

Effecten brand Attero Wijster

Het Rijksinstituut Volksgezondheid en Milieu (RIVM) deed onderzoek naar de effecten van de brand bij Attero van afgelopen week. De resultaten zijn bekend. Er is een verhoogde waarde van de schadelijke stof dioxine waargenomen.

Lees meer..

Brandweervrijwilligers gezocht!

Klaarstaan voor je buren, voor je dorp, voor de gemeenschap waarin je leeft. Bij brand, bij ongevallen, bij het redden van dieren. Dat is waar je bij de brandweer voor staat! Verschillende posten zoeken nieuwe collega's.

Lees meer..