Actueel

Actuele thema's in deze veiligheidsregio.

9 mei: een moment van herinnering

De brand bij De Punt is op 9 mei tien jaar geleden. Het eerste, tweede en vijfde jaar na het incident organiseerde de gemeente Tynaarlo een herdenking. Deze laatste bijeenkomst, na tien jaar, organiseert Veiligheidsregio Drenthe.  

Lees meer..

Niet werkende sirenes: hoe zit dat nou precies?

Op maandag 6 maart 2018 gingen op veel plaatsen in Nederland de sirenes niet af tijdens het maandelijkse proefalarm. Ook in Drenthe werkte maar een deel van de sirenes. 

Lees meer..

Enthousiaste Brandweercentralisten die op het grensvlak van techniek, organisatie en mens het verschil maken

Lees meer..

NL-Alert: Weet wat je moet doen

NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een terroristische aanslag, of noodweer.

Lees meer..

Asser burgemeester Out geeft startsein fietsverlichtingscampagne op Vincent van Gogh college
Op donderdagochtend 19 oktober gaf Marco Out, voorzitter van Veiligheidsregio Drenthe, het startsein van de fietsverlichtingscampagne in Drenthe. Hij deed dat op het Vincent van Gogh college, locatie Lariks, in Assen. ’s Ochtends vroeg stonden de brandweer, politie, ambulancezorg en wegbeheer met dienstvoertuigen en zwaailichten op het schoolplein. Ze deelden voorlichtingsfolders en fietslampjes uit aan de leerlingen en gingen met hen in gesprek om te vertellen hoe belangrijk het is om goede fietsverlichting te hebben. De hulpverleners deden dat die dag ook op 40 andere locaties in de hele provincie.    

Lees meer..

Verspreiding jodiumtabletten

1,2 miljoen huishoudens in Nederland ontvangen in oktober jodiumtabletten van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Dit is om ons land goed voor te bereiden op een mogelijk ongeval met een kerncentrale. Deze kans is overigens klein, want kerncentrales moeten voldoen aan strenge veiligheidseisen.

Lees meer..

Incident- en rampbestrijdingsplan Groningen Airport Eelde ter inzage

Tot zes weken na 28 september ligt de geactualiseerde versie van het Incident- en rampbestrijdingsplan Groningen Airport Eelde ter inzage. Deze bevat de te nemen maatregelen van de hulpdiensten tijdens de eerste uren van een ramp op vliegveld Eelde. Klik hier om deze digitaal in te zien.   

Tijdens kantooruren ligt het ook ter inzage op:

  • het gemeentehuis van Tynaarlo, Kornoeljeplein 1, 9481 AW Vries;

  • het kantoor van Veiligheidsregio Drenthe (VRD), Mien Ruysweg 1, 9408 KA Assen (contactpersoon is Femke Boudestein).

Wil je een schriftelijke zienswijze inbrengen, dan kun je aangeven dat je persoonlijke gegevens niet worden vermeld. Wil je mondeling je zienswijze delen, maak dan een afspraak met het contactpersoon bij de VRD: Femke Boudestein, via 06-31682001 of femke.boudestein@vrd.nl.

Klik hier voor de aankondiging in de krant.

Rampbestrijdingsplan Underground Gas Storage (UGS) Norg/Langelo ter inzage
Van 4 september tot en met 16 oktober 2017 ligt het rampbestrijdingsplan van de Underground Gas Storage (UGS) Norg/Langelo ter inzage. De ter inzage legging wordt aangekondigd in het Dagblad van het Noorden, de Roderkrant en Roder Journaal. Klik hier voor de aankondiging in de kranten.

Lees meer..

Is het droog in de natuur?

Bij aanhoudende hitte en/of droogte is het erg droog in de natuur. De kans op een natuurbrand is dan groter dan normaal. De brandweer is hier op voorbereid maar vraagt iedereen om zelf alert te zijn. Wil je weten wat je zelf kunt doen?

Lees meer..

Brandweervrijwilligers gezocht!

Klaarstaan voor je buren, voor je dorp, voor de gemeenschap waarin je leeft. Bij brand, bij ongevallen, bij het redden van dieren. Dat is waar je bij de brandweer voor staat! Verschillende posten zoeken nieuwe collega's.

Lees meer..

Jaarverslag 2016 en Begroting 2018
In het jaarverslag 2016 staat een overzicht van de inspanningen van de VRD over het jaar 2016. Naast het document is dit jaar voor het eerst ook een online versie beschikbaar.

Lees meer..

PTSS en de brandweer

Voor een aflevering van de ptss-challenge.nl legde Fred Heerink namens Brandweer Nederland uit hoe omgegaan wordt met ingrijpende gebeurtenissen bij de brandweer.

Lees meer..

Nieuw bluswatersysteem Brandweer Drenthe

Brandweer Drenthe nam in 2016 als één van de eersten in Nederland definitief afscheid van de brandweerkraan.

Lees meer..