Controles brandveiligheid

De afgelopen periode hebben veel organisaties, bedrijven en instellingen nagedacht over de manier waarop zij invulling gaan geven aan de 1,5m-samenleving. Nu er steeds meer versoepeling komt in de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, gaat de afdeling Risicobeheersing een aantal werkzaamheden weer opstarten. Hieronder lichten we dit graag verder toe.   

Toezicht brandveilig gebruik
De controles voor brandveilig gebruik worden weer opgestart. We denken bij deze controles mee met de bedrijven en instellingen hoe vorm gegeven kan worden aan de 1,5 metersamenleving. Wellicht heeft dit herinrichten invloed op de brandveiligheid in een gebouw. Te denken valt aan het veilig kunnen vluchten uit een gebouw en aan de inrichting van de BHV-organisatie. Ook zou het kunnen dat ruimten anders gebruikt gaan worden, wat ook gevolgen kan hebben voor de brandveiligheid en vluchtveiligheid in een bouwwerk. 

Bouwcontroles bij nieuwbouwprojecten
Controles bij nieuwbouwprojecten worden in samenwerking met de afdelingen Bouwtoezicht van de gemeenten uitgevoerd en weer door ons hervat. De bouwprojecten lopen gewoon door, waardoor ook de verzoeken voor controles blijven binnenkomen.

RIVM maatregelen
Wij houden ons aan de RIVM maatregelen:

  • we schudden geen handen;
  • houden 1,5 meter afstand;
  • indien gewenst, dragen wij een mondkapje en/of handschoenen.

Op deze manier kunnen wij u weer op een verantwoorde wijze bij staan met onze adviezen.

Heeft u vragen? 
U bereikt ons via0592 324 660 of risicobeheersing@vrd.nl.