Blijf alert in de natuur!

Na een lange periode van droogte heeft het eindelijk geregend in Drenthe. De grond is daardoor nat geworden, maar de natuur is nog steeds brandgevaarlijk omdat er veel verdroogt plantenmateriaal aanwezig is.

Lees verder

Hoosbuien op komst maar stookverbod blijft!

De komende dagen wordt het wisselvalliger en is er kans op hoosbuien. Hoewel een bui erg prettig is, blijft de grond droog. Wat zijn de gevolgen en wat kunt u doen?

Lees verder

Let op onttrekkingsverbod van waterschappen en dode dieren in het water!

Lees verder

Ga niet BBQ-en bij zwemplassen!

Het stookverbod in Drenthe is nog steeds van kracht. Met name bij zwemplassen worden nog veel meldingen gedaan van mensen die aan het bbq-en zijn of een kampvuur maken. Dit is vanwege het (natuur)brand gevaar niet toegestaan. Klik hier voor meer informatie

Stookverbod in Drenthe, wat betekent dit voor u?

Lees verder


Wat kan een boer zelf doen om brand in een landbouwmachine te voorkomen?

Lees verder


Het is warm en droog in Drenthe! Wat zijn de gevolgen en wat kunt u doen?

Het is al weken lang droog in Drenthe. Deze week wordt het ook nog eens zeer warm. Volgens de weersvoorspellingen is er sprake van een hittegolf. Dit heeft gevolgen voor de natuur en brengt risico’s voor de gezondheid met zich mee. In dit bericht leest u wat u kunt doen om de risico’s voor uzelf en de natuur te beperken. 

Brandgevaar
Een brandje ontstaat gemakkelijk en de gevolgen kunnen enorm zijn. Lees er hier meer over. Klik hier om te lezen wat u kunt doen om het te voorkomen.

Gezondheid
Vooral ouderen, zieken maar ook sporters, kinderen en deelnemers aan evenementen kunnen last krijgen van de hitte. Lees hier wat u daar tegen kunt doen.

Zwemwater
Met het warme weer is het heerlijk om een frisse duik te nemen maar doe dit wel veilig! Door de warmte neemt de kwaliteit van het water in zwemplassen af. Lees hier wat u kunt doen om het risico op gezondheidsklachten te verkleinen. Zwem daarnaast  op aangewezen plaatsen waar de waterkwaliteit regelmatig wordt gecontroleerd! Lees hier waar dat kan. Op de website van de provincie Drenthe vindt u meer informatie over veilig zwemmen in Drenthe.

Waterstand en beregenen
De waterschappen doen hun uiterste best om het waterstand in Drenthe op niveau te houden. Dat lukt niet altijd en niet overal. Wees daarom zuinig met water! Kijk eerst op de website van het waterschap in uw gebied voordat u water gaat onttrekken aan sloten, kanalen en weteringen. Onderstaand vindt u nieuwsberichten over de droogte van de waterschappen in Drenthe.

Drinkwater
Gelukkig is er voldoende drinkwater in Drenthe. Er wordt namelijk veel meer verbruikt dan normaal! Als we allemaal tegelijk drinkwater gebruiken heeft dat wel gevolgen. Lees hier meer over op de website van de waterleidingmaatschappij Drenthe.