Zorg voor goede fietsverlichting en maak kans op mooie prijzen!

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Ga jij goed voorbereid naar school? Agenda mee, geen schoolboeken vergeten en doet je  verlichting het ook goed?  Goed bezig! Je kunt namelijk dit najaar kans maken op een fiets ter waarde van € 1.000,- als jouw fietsverlichting in orde is. 

 

Hoe kun je winnen? De komende weken belonen provincie Drenthe, de brandweer, politie, ambulance, Veilig Verkeer Nederland, ANWB en de twaalf Drentse gemeenten op verschillende locaties in Drenthe fietsers die hun verlichting op orde hebben. Doet jouw licht het goed? Dan krijg je een kaartje met een code die je kunt invullen op www.lichtaanengaan.nl. Met geluk is dat het kaartje waarmee je de fiets wint, of één van de andere mooie prijzen! 

 

Licht aan en gaan!

De belangrijkste reden om te zorgen voor goede fietsverlichting is natuurlijk omdat dit in het verkeer veel veiliger is dan fietsen zonder verlichting. Bovendien kost een boete je maar liefst € 55,-. Zonde van het geld! Je fietsverlichting is in orde als:

  • fietslampen andere weggebruikers niet verblinden;
  • de lampen recht vooruit en recht achteruit schijnen, ze mogen niet knipperen en losse lampjes mogen niet te veel bewegen;

  • losse lampjes mogen alleen aan het bovenlichaam gedragen worden. Bijvoorbeeld aan je kleding of tas. Er mag dan niets overheen hangen.

Bekijk hier de campagneposter.