Brandweer Assen-Oost

Brandweer Assen-Oost staat dag en nacht klaar om op te treden bij calamiteiten en incidenten. Dat doen we met 30 vrijwilligers.

Wij redden mensen en dieren en proberen de schade door calamiteiten en incidenten zoveel mogelijk te beperken. Bijvoorbeeld door het blussen van een brandende woning, het bevrijden van slachtoffers na een verkeersongeval of het stoppen van een lekkage van gevaarlijke stoffen.

 

Van brandweer Assen naar brandweer Assen-Oost en brandweer Assen-West

Op 1 juni 2016 is Brandweer Assen opgesplitst in brandweer Assen-Oost en brandweer Assen-West. Deze splitsing is om praktische redenen doorgevoerd en daarmee is post Assen-Oost een zelfstandige post geworden in plaats van alleen een uitruklocatie.

In de loop van 2017 wordt deze splitsing helemaal afgerond: dan is de nieuwe kazerne van brandweer Assen-Oost klaar en kan brandweer Assen-Oost ook op hun eigen kazerne oefenen. Tot die tijd oefent brandweer Assen-Oost nog van de kazerne van brandweer Assen-West.

 

Brandweer Drenthe

Brandweer Assen-Oost is onderdeel van Brandweer Drenthe. Alle brandweerposten in Drenthe maken deel uit van Brandweer Drenthe, sinds op 1 januari 2014 alle brandweertaken van de gemeenten zijn overgeheveld naar Veiligheidsregio Drenthe.

Terug naar de brandweerpost