18+? Oud genoeg voor de brandweer!

We hebben nog plek voor enkele mannen en vrouwen vanaf 18 jaar, die een groot gedeelte van de week snel bij de kazerne kunnen zijn. De opleiding, je oefen- en inzeturen krijg je vergoed. Een mooie kans dus om jezelf verder te ontwikkelen en je inkomen te vergroten, terwijl je mensen en dieren in nood helpt en een verschil maakt voor jouw woon- en/of werkomgeving. Interesse? Op deze pagina vind je meer informatie.

Voor meer informatie neem je contact op met Bé Kok via: bekok74@gmail.com, 06-15411259

 

Boeiende bijbaan bij de brandweer

De post bestaat nu uit een gezellige groep van 12 betrokken en enthousiaste mede-inwoners. Allemaal begaan met de veiligheid in onze woonomgeving. Door deze mensen ís er een brandweerpost Gasselternijveen. Om deze ook in de toekomst te kunnen laten bestaan, bieden we nu meerdere inwoners de kans om bij de brandweer te komen.

Brandweerman/-vrouw ben je naast je dagelijkse werk/bezigheden
Komt er een melding binnen via 112, dan worden alle mensen van post Gasselternijveen opgepiept. Via hun pieper laten ze gelijk weten of ze wel of niet kunnen komen. Wanneer zes mensen kunnen, kan de brandweerauto de deur uit. Deze zes gaan dan direct naar de kazerne en kleden zich daar zo snel mogelijk om tot hulpverlener. Het doel is binnen 15 minuten bij de plaats van het incident aan te komen. Dat kan een brand, maar ook een ongeval of een dier in nood zijn. De klus klaren is teamwerk en iedereen weet precies wat die moet doen en hoe ze gebruik kunnen maken van elkaars sterke punten.

‘Vrijwilliger’ = parttime brandweerprofessional
Men spreekt van oudsher over ‘brandweervrijwilliger’. Dat kan een verkeerd beeld geven. Als brandweervrijwilliger krijg je namelijk een volledig betaalde opleiding en ook je oefen- en inzeturen krijg je vergoed. We spreken daarom liever van een deeltijd of parttime brandweerprofessional. Het is een bijzondere kans om jezelf verder te ontwikkelen én je talenten breder in te zetten voor de samenleving. Want er schuilt een hulpverlener in ons allemaal. Iedereen wil graag iets kunnen doen wanneer iemand in je omgeving iets overkomt. Bij de brandweer krijg je die kans!

Schuilt er ook een hulpverlener in jou?
Heb je tijd voor boeiend teamwerk en zin om je verder te ontwikkelen en een verschil te maken in jouw woonomgeving? Kom dan eens met ons kennismaken. We vertellen je graag meer over ons werk en onderzoeken graag samen met jou met welke talenten jij ons team kunt verrijken. Ook eerst eens een tijdje meelopen om een beter beeld van ons werk te krijgen behoort tot de mogelijkheden.

Belangstelling? 
Meld je dan telefonisch bij Bé Kok, via 06-15411259. 
Meer info vind je ook in onze folder: klik hier.

Kijk ook eens op BrandweerDrenthe.nl of brandweer.nl

 

Voor ons actuele nieuws, kijk op https://www.facebook.com/brandweergnv/