Schoorsteenbrand Dingspelstraat snel geblust

zondag 14 april 2019

Schoorsteenbrand Dingspelstraat snel geblust

13 april 2019 Zaterdagmiddag rukte de brandweer van Sleen in combinatie met voertuigen van de brandweer Emmen uit voor een schoorsteenbrand in een woning op de hoek van de Dingspelstraat en de Bannerschultestraat in Sleen. De brand was snel geblust. Het was even schrikken voor de nieuwe bewoners toen ze de kachel aan hadden en de buren meldden dat er opvallend veel rook uit de schoorsteen kwam. In de kamer aangekomen stonk het en de rook was ook hier zichtbaar. Dus werd meteen de brandweer gebeld.
Na een snelle verkenning werd meteen actie ondernomen.
Al snel wisten de brandweermannen wat de oorzaak was. Op zo'n 2 meter hoogte werd de schoorsteengang belemmerd door een ophoping van takjes (vermoedelijk door kraaien). Deze moesten dus zo snel mogelijk verwijderd worden om het vuur eruit te halen. De nieuwe bewoners (die hier sinds februari wonen), hadden de schoorsteen meteen laten vegen. Toen hij merkte dat kraaien in de buurt actief werden en druk in de weer waren met het verslepen van takjes, plaatste hij een kap met gaas boven op de schoorsteen. Maar kennelijk waren de kraaien hem net even te snel af, want er bleek al een partijtje in vast te zitten, hetgeen dit brandje veroorzaakte.
Meteen gingen de brandweer met behulp van de hoogwerker van de Brandweer Emmen naar boven om van bovenaf de schoorsteen weer takvrij te maken en het vuur verder de doven.
Door het snelle ingrijpen van de brandweer bleef de schade gelukkig beperkt. Verslaggever: Hille Douma