18-05-2021 diverse meldingen wateroverlast

vrijdag 18 juni 2021
Gisteravond rond half 10 werden wij net na de zware buien gepiept vanwege wateroverlast in Schipborg, hier was een garage onder een huis ondergelopen.
Toen wij net ons dompelpompje geplaatst hadden kregen wij echter een spoedmelding. Bij een gebouw op het Lentis terrein was een blikseminslag met een mogelijke brand, ter plaatse bleek er echter van brand geen sprake en konden we na een nacontrole gelijk door rijden naar de volgende melding. Ons materieel voertuig is weer naar schipborg gereden voor de ondergelopen kelder en de tankautospuit na een nacontrole na een blikseminslag op wederom het Lentis terrein, ook hier hebben wij niks aangetroffen.
Onze komst was echter nu ook gewenst bij het zwembad hier was de kelder waar de pompen in staan vol water gelopen, met onze waterwagen hebben wij deze kelder leeggepompt. Terwijl wij bezig waren stonden de volgende 2 meldingen al klaar. De bemanning van het materieel voertuig is naar de Eikenlaan gegaan vanwege wateroverlast, hier is echter niks aangetroffen. Vervolgens konden wij door naar het scouting gebouw hier waren putdeksels losgekomen waardoor er riool water uit stroomde, wij konden hier echter niet veel betekenen en hebben de put alleen afgedicht. Toen wij terug op de kazerne waren kwam de laatste melding binnen, wateroverlast aan de Leenakkersweg, hier hebben wij wederom een kelder leeg gehaald. Omstreeks kwart voor 12 waren we uiteindelijk weer terug op de kazerne