Inspirerende werkomgeving zoekt CommunicatieTalent

Droom jij wel eens van een werkgever waarvan je een glinstering in je ogen krijgt wanneer je er over praat? Eentje waar je trots op bent om aan te mogen bijdragen én waar je alle ruimte krijgt om jouw talenten maximaal in te zetten? Houd je van afwisseling, uitdaging en kun jij anderen verrassen met jouw toegevoegde waarde voor de communicatie? Lees dan snel verder..


Dag en nacht kun je op ons rekenen. Bij brand, een ongeluk of een grootschalig incident: wij komen er letterlijk ons bed voor uit. Met passie voor het vak en hart voor alle inwoners. Onze wereld is complex en verandert snel, door maatschappelijke en technologische ontwikkelingen. Dit betekent een uitdagende, inspirerende en innoverende werkomgeving, waarin we werken aan de veiligheid in Drenthe.

Naast alle medewerkers die een functie hebben tijdens incidenten, bestaat Veiligheidsregio Drenthe (de VRD) uit een grote diversiteit aan teams. Bijvoorbeeld Crisisbeheersing en Risicobeheersing, maar ook ondersteunende teams, zoals Techniek en Logistiek, Vakbekwaamheid en een afdeling ‘Middelen’, met Financiën, P&O, het secretariaat, Informatiemanagement & Automatisering en Communicatie. Al deze teams werken op basis van waarden (zie hieronder) en bedienen we met een klein team Communicatie van twee enthousiastelingen: Tessa en Linda. 

 

De VRD is een waardengedreven organisatie. Dit zijn de belangrijkste:

Een grote organisatie, met een klein team Communicatie.. Hoe doe je dat?!
Team Communicatie is ondersteunend aan de teams, die zelf de verantwoordelijkheid dragen voor goede communicatie over hun eigen thema’s. Het informeren, betrekken, draagvlak creëren, meenemen, verbinding leggen, etc. behoort tot het takenpakket van ons allemaal. Team Communicatie helpt collega’s er goed in te zijn, bijvoorbeeld door het organiseren van trainingen, workshops, mee te denken en te adviseren, een laatste blik op de tekst te werpen en handige hulpmiddelen te bieden. 

Jij mag je met jouw communicatietalent o.a. storten op:

-       het op weg helpen van teams bij hun communicatie over projecten en thema’s (Factor C-sessies, contentmarketing, etc.);

-       het ondersteunen van brandweerposten met communicatievragen (open dagen, werving); 

-       de eindredactie van teksten (en video’s), zodat ze helder en vlot zijn;

-       het aanbieden van communicatietrainingen en workshops;

-       de doorontwikkeling van VRD- en brandweerwebsites;

-       het helpen ontwikkelen en een succes maken van een nieuw social intranet;

-       en andere zaken waarbij jouw talent het verschil maakt!

Daarnaast word je een onderdeel van ons webcareteam, dat vragen op social media beantwoordt en tijdens grote incidenten de woordvoerders ondersteunt.

Houd jij alle ballen in de lucht?
Jij legt snel contact en bent gewend om zelf je werk te organiseren en initiatief te tonen. Je bent iemand waar anderen graag mee samen werken, vanwege je teamspirit en vakmanschap. Je bent nieuwsgierig, open en leergierig ingesteld. Verder houd je van een dynamische werkomgeving met flexibele werktijden, waarbij je ook een actieve rol wilt pakken tijdens incidenten en crises.

Ben je nieuwsgierig naar de baan en naar ons?
Bel dan met Linda van der Heide of Tessa Kluter: 0592-324660. Stuur je reactie, onder vermelding van ‘CommunicatieTalent’ vóór dinsdag 9 april naar communicatie@vrd.nl. We hebben gekozen voor een eerste kennismaking in de vorm van speeddates. Dit biedt jou de kans om in korte tijd met meerdere mensen van de organisatie in contact te komen. De speeddates staan gepland op vrijdag 19 april.