Noodverordening 18 november

De voorzitter van de Veiligheidsregio Drenthe heeft op 18 november 2020 een nieuwe noodverordening vastgesteld. In deze noodverordening zijn een aantal veranderde maatregelen vastgelegd. Onder meer musea, theaters, zwembaden en pretparken kunnen na een sluiting van 2 weken weer open en we mogen weer sporten in groepslessen. Mensen mogen per dag weer maximaal 3 mensen thuis ontvangen en met maximaal 4 mensen in groepsverband buiten zijn. Tegelijk blijft de gedeeltelijke lock-down in stand.

Om het aantal keren dat mensen in contact met elkaar komen te beperken, blijven evenementen verboden en is er een algehele sluiting van de horeca.

Lees hier de noodverordening van 18 november

Lees hier de maatregelen in eenvoudige taal


Aanwijsbesluit 10 oktober

Op 10 oktober heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Drenthe een aanwijsbesluit vastgesteld. Dit aanwijsbesluit betreft de sluiting van een eetcafĂ© aan de Rijksweg te Hoogersmilde. 

Klik hier op het aanwijsbesluit van 10 oktober (pdf)


Heeft u vragen?

Onder Vragen en antwoorden hebben we een aantal veelgestelde vragen en antwoorden op een rijtje gezet. Hebt u een vraag aan Veiligheidsregio Drenthe die hier niet bij staat? Stuur dan een e-mail naar corona@vrd.nl. Daarnaast verwijzen we u voor meer informatie graag door naar andere instanties.