Noodverordening

De voorzitter van de Veiligheidsregio Drenthe heeft 10 mei 2020 een nieuwe Noodverordening vastgesteld. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan de aangepaste maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In de nieuwe noodverordening is een aantal maatregelen versoepeld voor met name:

  • buiten sporten en bewegen;
  • bibliotheken, pretparken en dierentuinen;
  • zwemgelegenheden en sportclubs;
  • contactberoepen.

 Vanaf 11 mei mogen de basisscholen, het speciaal onderwijs en kinderopvang weer opstarten. Ook mag er onder voorwaarden weer buiten gesport worden. Er is een versoepeling op het opengaan van bibliotheken, pretparken en dierentuinen. Zwemgelegenheden mogen onder voorwaarden open. De uitoefening van contactberoepen is weer toegestaan, ook hier met bepaalde voorwaarden.

Klik hier voor de noodverordening van mei 2020


Toezicht en handhaving

Via een aanwijsbesluit is geregeld dat politie, bijzondere opsporingsambtenaren (boa’s) en toezichthouders van de Drentse gemeenten mogen optreden als zij overtredingen signaleren op basis van de noodverordening.


Meer informatie

Onder Vragen en antwoorden hebben we een aantal veelgestelde vragen en antwoorden op een rijtje gezet. Hebt u een vraag aan de Veiligheidsregio Drenthe die hier niet bij staat? Stuur dan een e-mail naar corona@vrd.nl. Daarnaast verwijzen we u voor meer informatie graag door naar andere instanties.


Laatste update: 10 mei om 16:55 uur