Kom ook bij de brandweer!

Brandweer 2e Exloërmond zoekt nieuwe collega’s!

Het korps van 2e Exloërmond bestaat momenteel uit 19 personen en op korte termijn nemen er een aantal collega's afscheid. We zijn dus op zoek naar nieuwe collega's.  

Waarom zou je bij de brandweer gaan?

Ieder heeft hier zijn eigen redenen voor. Bijvoorbeeld omdat je je betrokken voelt bij je omgeving en graag iets wilt doen voor de gemeenschap, of vanwege de opleiding(en) die je krijgt, waardoor je je verder kunt ontwikkelen. En veel mensen spreekt het teamgevoel erg aan of de uitdaging van het werk.

Hoe vaak rukken we uit? 

De post 2e Exloërmond heeft circa 60 – 80 alarmeringen per jaar. Deze uitrukken zijn zowel overdag als ’s nachts, door de week en in het weekend. De uitrukken zijn niet alleen voor brand maar kunnen ook voor ongevallen en andere hulpverlenings werkzaamheden zijn.  

Hoe vaak oefenen we? 

We oefenen in 2e Exloërmond om de week op maandagavond vanaf 19.00 uur. Tijdens deze oefenavonden worden alle voorkomende brandweer werkzaamheden beoefend. Enkele keren per jaar gaan we ook naar het Brandweeroefencentrum voor praktijkoefeningen.  

Wat staat je te wachten als nieuwe brandweer vrijwilliger? 

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je beschikbaar bent voor de uitrukdienst, overdag en 's nachts. We verwachten dan ook dat je woont en/of werkt binnen een straal van 5 minuten vanaf de post. Het werk als brandweervrijwilliger doe je naast je normale werk/dagelijkse bezigheden. Je hebt dus toestemming nodig van je werkgever om ook tijdens je werk te mogen uitrukken. Je zult een opleiding volgen tot manschap A. Deze opleiding duurt ongeveer 2 jaar, waarin je 1 avond per week naar de opleiding gaat. Tijdens je opleiding draai je ook gewoon mee tijdens de tweewekelijkse oefenavonden. Naast de vaste opleidingsavond wordt er om de week op maandagavond geoefend in de post. Je wordt lid van een gezellige en enthousiaste brandweerpost waar ook tijd is voor de nodige ontspanning. Er is een actieve personeelsvereniging waar ook de partners welkom zijn.  

Voor het werk als brandweervrijwilliger ontvang je een vaste jaarvergoeding. Daarnaast krijg je een vergoeding voor de uitruk- en oefenuren. Ook de tijd- en reiskosten voor opleidingen worden vergoed.

Interesse?  

Heeft bovenstaande je interesse gewekt? Kom dan langs op vrijdag 21 januari 2022 vanaf 19:00 uur* of zaterdag 22 januari vanaf 10:00 uur* op de kazerne aan de Middenkijl in 2e Exloërmond voor meer informatie of vul alvast sollicitatie formulier in en mail deze aan alexander.krans@vrd.nl.

http://brandweerdrenthe.nl/fileadmin/user_upload/SOLLICITATIEFORMULIER.pdf

  *mits de dan geldende coronamaatregelen dat toelaten