Voor jeugdKom ook bij de brandweer of leer er meer over!

De jeugdbrandweer

Drenthe heeft een jeugdbrandweer in Assen, Hoogeveen, Coevorden en Meppel. De jeugdbrandweer is voor jongens en meisjes tussen de 12 en 18 jaar die zich willen voorbereiden op het brandweervak. Tijdens de opleiding leer je alles over brand, hulpverlening en de brandweerorganisatie. Je krijgt hiervoor theorie- en praktijklessen. Ook zijn er wedstrijden, waarbij jeugdkorpsen uit het hele land hun kennis en vaardigheden laten zien, die beoordeeld worden door een ervaren jury. Meer weten? Kijk op www.jeugdbrandweer.nl voor meer informatie.

Wil je een spreekbeurt houden over de brandweer?

Wat een leuk idee! We willen jou er graag bij helpen. Je kunt bij ons een spreekbeurtkist lenen. Daarin zitten allerlei materialen zoals een brandweerpak, een helm en een rookmelder. Dan wordt je spreekbeurt nog gaver.

Wil je dit graag lenen? Stuur dan een mail naar [email protected].
Zet in je mail op welke school, in welke plaats en op welke datum je de spreekbeurt gaat geven. Je hoort van ons of de spreekbeurtkist dan beschikbaar is en waar je hem kunt ophalen en wanneer je hem weer moet inleveren. Alvast heel veel succes!