Updatesnlalertsmalst_2

Op deze pagina vind je updates over grotere lopende incidenten. Bijvoorbeeld wanneer er een NL-alert is verstuurd.

Lopende incidenten

Maandag 22 april: Gaslekkage Coevorden

  • 14.14 uur: op dit moment is er een gaslekkage buiten, aan de Rogier van de Weijdenstraat in Coevorden. De lekkage is tegenover een flat. Die wordt nu uit voorzorg ontruimd. Het gaat om ongeveer 40 woningen. Ook wordt het gebied afgezet (Rembrandtlaan, Pieter Breughelstraat, Stieltjeskanaal).
  • 15.40 uur: Er is nog steeds uitstroom van gas. De netbeheerder gaat de leiding afsluiten. Bewoners kunnen nog niet terug door mogelijke gasophoping in de flat. Zij worden opgevangen in de Drostenhal.
  • 16.51 uur: Het gaslek aan de Rogier van der Weydenstraat is door de netbeheerder gestopt. De brandweer voert momenteel metingen uit in het gebouw om te bepalen of er nog gas aanwezig is. Bewoners kunnen nog niet terug naar hun woningen tot deze controles afgerond zijn.

    De wegafzettingen in de wijk zijn opgeheven, met uitzondering van de Rogier van der Weydenstraat.

  • 17.13 uur: Laatste update. Inmiddels kunnen de bewoners terug naar hun woning. Als zij bij het opstarten van de verwarming problemen ervaren of andere huurdersvragen hebben, kunnen zij contact opnemen met de verhuurder, Domesta.

Ik was in de buurt van het incident, maar heb geen NL-Alert ontvangen. Hoe kan dat?

nietontvangen

Algemene adviezen

  • Is er in jouw omgeving brand en ruik je de rook? Ga dan naar binnen en houd de rook buiten: sluit ramen en deuren en stop ventilatie. Is de rooklucht weer weg, dan kun je alles weer openzetten en luchten.
  • Blijf uit de buurt van het incident. Zo geef je de hulpdiensten de ruimte om snel ter plaatse te zijn en daar hun werk goed te kunnen doen.
  • Extreem weer? Blijf binnen en bel 112 alleen in acute, levensbedreigende situaties. Zo blijft het nummer bereikbaar voor wanneer elke seconde telt.
  • Overige mogelijke incidenten en wat je kunt doen vind je op: https://www.denkvooruit.nl/risicos/overzicht

Ik heb een NL-Alert ontvangen maar ik was buiten het gebied van de noodsituatie. Hoe kan dat?

buitengebied

Rook- en roetoverlast bij brand

Lees hier meer over op de website GGD Leefomgeving.