Werken bij team I&A

Veiligheidsregio Drenthe en GGD Drenthe staan samen voor de veiligheid en gezondheid van alle inwoners in Drenthe. Dat is onze maatschappelijke opdracht. We spelen een centrale rol in onder andere brandweerinzet, crisisbeheersing, publieke gezondheid en sociale veiligheid. Samen met onze hulpverleningspartners staan we 24/7 paraat tijdens rampen en crises.


Over het team

Het team Informatiemanagement en Automatisering werkt voor zowel VRD als GGD. Je krijgt veel ruimte om vanuit vakmanschap je eigen rol in te vullen binnen een hybride werkomgeving. Je wordt onderdeel van een enthousiast team dat samen de schouders eronder zet. Het team is gedreven op de inhoud, resultaatgericht en denkt in oplossingen. Dat geeft voldoening, energie én werkplezier. Krijg jij hier ook energie van en zet je je graag in voor de maatschappelijke opdracht van de VRD en de GGD? Dan voel je vast snel thuis in deze organisaties.

Informatievoorziening doet ertoe!

Goed georganiseerde informatievoorziening is cruciaal in ons werk en kan mensenlevens redden. Het helpt de VRD & GGD adequaat te reageren, snel ter plaatse te zijn bij incidenten, gericht preventie in te zetten en dreigingen te voorspellen. De VRD & GGD werken datagestuurd en delen expertise. We omarmen innovaties uit de markt en experimenteren met slimme technologieën als VR, AI en robotisering. Veel hebben we al gerealiseerd, maar het ambitieniveau ligt hoog, dus er zijn nog voldoende uitdagingen.

Benjamin Plat, business-intelligence specialist

Mooie mix van maatschappelijke impact, goede interne samenwerking en een fijne plek om te leren en ontwikkelen.

Ik heb momenteel een traineeship in Data Analytics bij Breinstein. Ik was gedetacheerd bij GGD/VRD, mede omdat ik het belangrijk vind om een maatschappelijke impact te maken. De samenwerking binnen de Datahub verloopt soepel en de mensen in de rest van de organisatie weten ons goed te vinden. We verdelen rollen en focusgebieden, met raakvlakken op het gebied van business intelligence. Ik kon mij als trainee niet veel beter wensen: ik kreeg veel vrijheid en mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen op het gebied van hard en soft skills door de verschillen in beide organisaties en de tools die worden gebruikt.  Er is veel data beschikbaar en de organisaties kennen beide een relatief hoge mate van data-volwassenheid, dit maakt het voor mij persoonlijk interessant om data science en BI toepassingen te onderzoeken en hiermee te werken. Aan geïnteresseerde kandidaten zou ik zeggen: “Kom ontdekken wat er allemaal mogelijk is, je krijgt alle ruimte om ergens een draai aan te geven! Ontdek, ervaar en groei. Er is hier geen zee te hoog!

Monica Berkhout, informatiemanager en security officer

Met leuke collega’s zijn we gedreven om te onderzoeken wat te verbeteren valt en samen goede oplossingen te bedenken.

Ik werk graag voor een organisatie met maatschappelijk belang. We hebben enthousiaste collega’s die graag meedenken binnen ons brede vakgebied. Natuurlijk valt er altijd wat te verbeteren. We zijn dan ook gedreven om dat te onderzoeken en samen goede oplossingen te bedenken.

Mijn rol is er vooral een van samenwerken, verbinden van mensen en een optimum zoeken tussen wat je in theorie zou willen en wat in de praktijk goed werkt. De dienstverlening van onze organisaties is divers. Dat maakt dat je met heel veel facetten in aanraking komt. Veel collega’s combineren meerdere rollen. Geen gespreid bedje dus, maar wel volop kansen. In de samenwerking staan de kwaliteiten van collega’s centraal bij hun inzet. Bij ons telt talent!

Yvonne Blom, coördinator datahub

Veiligheid en gezondheid hebben verrassend veel met elkaar te maken! Innovatie en de verbinding met inhoud zijn voor ons heel belangrijk.

Ik ben bij de datahub komen werken, omdat er hier een grote groep collega’s is die innovatief denkt en doet. De organisatie is volop in beweging en dat vraagt goede verbinding onderling met de mensen waaraan wij onze diensten verlenen. We proberen hun behoeften te begrijpen en van daaruit te werken om gezondheid en veiligheid te bevorderen. Hierbij maken we steeds meer gebruik maken van de beschikbare data. Veiligheid en gezondheid zijn aspecten die veel nauwer met elkaar verbonden zijn, dan je zou denken. Serieuze onderwerpen, die we met heel veel plezier aanpakken!

Marc Nagelkerke, systeembeheerder

Een dynamische organisatie met veel ruimte om je eigen dingen te doen, die waarde toevoegen aan het team en de organisaties.

Ik ben vanuit de GGD bij dit team terecht gekomen en heb het hier erg naar mijn zin! Het is een leuke dynamische omgeving, waar altijd wel beweging en ontwikkeling is. Wij hebben een heel divers team en weten elkaar goed te vinden. Ook binnen de organisatie weet men ons goed te vinden en worden we gewaardeerd voor onze medewerking aan diverse projecten. De GGD/VRD  zijn beide heel veelzijdige organisaties; we bedienen als I&A veel takken van sport. Er is bij ons veel ruimte om dingen te doen die iets toevoegen aan het team en de organisaties.