Zorg dat jij klaar bent voor de verplichting van de rookmelder op 1 juli

Gepubliceerd op 23 mei 2022 (om 12:08)


Vanaf 1 juli is er de wettelijke verplichting van rookmelders voor in huis, ben jij hier al klaar voor? Bereid je goed voor en maak je woonomgeving zo veilig mogelijk. De verplichting van rookmelders wordt ondersteunt door de landelijke rookmeldercampagne van Brandweer Nederland die vanaf 23 mei 2022 is ingegaan.

Brand kan iedereen overkomen. Daarom geldt vanaf 1 juli 2022 een nieuwe wet: een rookmelder op iedere verdieping in huis. Het plaatsen van rookmelders is heel gemakkelijk en zo gedaan. Wil jij weten hoeveel rookmelders jij nodig hebt? Kijk op rookmelders.nl voor meer informatie over de rookmelder en doe de check. Binnen een paar minuten weet je dan precies hoeveel jij er nodig hebt in jouw thuissituatie. Koop ze online, in een bouwmarkt of elektronicawinkel en plak ze op. Zo ben jij klaar voor de nieuwe wet, maar vooral voor een veilige omgeving voor jou en de ander. Rookmelders redden levens!

De landelijke campagne rookmelders is een initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, Nederlands Instituut Publieke veiligheid (NIPV), Brandweer Nederland, Netwerk Brandveilig Leven en de Nederlandse Brandwondenstichting.