Let op: geen vuur in of nabij de natuur!

10 augustus 2022


Door de aanhoudende droogte is het risico op natuurbranden op dit moment groot. De brandweer roept op om extra alert te zijn. Dat betekent geen vuur in of nabij de natuur.

Zie je een natuurbrand? Vlucht zo snel en ver mogelijk weg van de brand, indien mogelijk naar de openbare weg. Help andere mensen en kinderen om op een veilige plek te komen en bel 112 om de locatie door te geven.

De brandweer is altijd voorbereid op een natuurbrand. Maar in het algemeen geldt dat in natuurgebieden met bos, heide en/of gras de kans op natuurbrand toeneemt bij droog weer, zoals nu het geval is. Een natuurbrand kan zich dan zeer snel en onvoorspelbaar verspreiden.

infogrNatuurbrand

Woon of werk jij in of nabij een natuurrijke omgeving en wil je mensen bewust maken van de risico's? Je kunt bovenstaande poster ook als PDF downloaden en printen of delen. Hij is er ook in het Engels en Duits.

Poster droogte in de natuur - Nederlands (pdf, 355 kB)
Poster droogte in de natuur - Engels (pdf, 355 kB)
Poster droogte in de natuur - Duits (pdf, 392 kB)

Op brandweer.nl lees je meer over wat jij kunt doen, vind je overige flyers met tips per doelgroep en lees je meer over de risicofases voor natuurbrand.