Nieuw: VRD Updates, bij grotere incidenten

25 juli 2023


Als er een groot incident bij jou in de buurt is, wil je dat natuurlijk graag weten. Bijvoorbeeld als er een grote brand is en het belangrijk is dat je uit de rook blijft en de rook buiten je huis houdt. Zo'n waarschuwing geven we regelmatig met een NL-Alert. Voor meer informatie verwijzen we daarin tegenwoordig niet meer naar Twitter, maar naar onze website.

www.vrd.nl/updates - voor betrouwbare informatie tijdens grotere incidenten

Op deze nieuwe webpagina delen we meer informatie, wanneer er sprake is van een groter incident, waarbij adviezen gelden voor mensen die in de buurt zijn. Je vindt er ook meer informatie over hoe NL-Alert werkt. Bijvoorbeeld waarom je een bericht wel of niet hebt ontvangen.

Waarom verwijzen we niet meer naar Twitter?

Eerder was het voor iedereen - ook wanneer je geen Twitteraccount hebt - mogelijk om onze Twitterberichten te bekijken. Onlangs was dat ineens niet meer het geval. Voor ons reden om te kijken naar een meer betrouwbaar en voor iedereen vrij toegankelijk middel.

De huidige werkwijze wordt nog verder doorontwikkeld

Dit was op dit moment het snelste dat we konden doen. We onderzoeken nog verdere functionaliteiten en mogelijkheden en doen een onderzoek hoe we overbelasting kunnen voorkomen, zodat de pagina goed bereikbaar blijft.

Feedback is welkom

Bekijk de pagina via: www.vrd.nl/updates. Feedback is altijd welkom en kun je sturen naar communicatie@ggd-vrd.nl.